Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.04.2019

Hollywood herdenkt overleden Boyz n the Hood- regisseur John Singleton

door Vertigo

John Singleton, de regisseur van Boyz n the Hood, is op 51-jarige leeftijd overleden. Hij werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis met een lichte beroerte en daarna in een kunstmatige coma gebracht. Zijn familie besloot op 29 april om hem van de levensondersteunde machines te ontkoppelen.

Met Boyz n the Hood werd Singleton de eerste zwarte filmmaker die een Oscarnominatie voor Beste Regisseur kreeg. Omdat hij toen nog maar 24 was, werd hij tevens de jongste genomineerde in de categorie. De film maakte eveneens kans op Beste Originele Scenario.

Singleton staat ook bekend om zijn actiefilms Shaft, 2 Fast 2 Furious en Four Brothers. Later ruilde hij het grote scherm in het voor het kleine en regisseerde hij afleveringen van de tv-reeksen Empire en American Crime: The People v. O.J. Simpson. Hij bedacht ook de serie Snowfall voor de zender FX.

Singleton werd herdacht op sociale media door onder meer Boyz n the Hood-acteurs Ice Cube en Regina King, Shaft-ster Samuel L. Jackson, regisseurs Jordan Peele, Spike Lee, John Carpenter en acteurs Jamie Foxx en Lena Waithe.

Bron: IndieWire, Yahoo