Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.02.2021

Hollywood doet oproep aan Joe Biden om filmsector te steunen na coronacrisis

door Vertigo

Een aantal Hollywoodstudio’s en -vakbonden hebben in een brief aan de Amerikaanse president Joe Biden een oproep gedaan om de filmsector te steunen nadat ze door de coronacrisis zwaar werd getroffen.

“Tijdens een groot deel van 2020 lagen belangrijke delen van de sector plat en dat is vandaag nog steeds het geval,” schrijft men. “Door de pandemie staan er in de VS ongeveer 465.000 jobs in de film- en tv-sector op de helling.”

“Film- en tv-producties zullen niet meer op normale wijze doorgaan tot de coronacrisis is geweken. We zijn bereid om samen met u en het Congres een uitgebreid stappenplan op te stellen om ervoor te zorgen dat de entertainmentsector er bovenop komt en meer films en series kan maken die door een globaal publiek worden gesmaakt.”

De studio’s en vakbonden dringen onder meer aan op een strenger copyrightbeleid om piraterij te bestrijden. Volgens hen werden er tijdens de pandemie namelijk meer films en series illegaal gedownload.

Verder wordt er aangedrongen op een belastings-, handels- en verzekeringsbeleid dat van de Verenigde Saten een aantrekkelijke plek voor film- en tv-opnames maakt.

Bron: THR

Lees meer over: