Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.04.2019

Hoe Star Wars Celebration toxische fans lik op stuk gaf

door Vertigo

Vorig jaar verwijderde The Last Jedi-actrice Kelly Marie Tran al haar berichten op Instagram na aanhoudelijke pesterijen door Star Wars-trollen.

Het afgelopen weekend werd ze echter als een heldin onthaald tijdens Star Wars Celebration in Chicago. Tran kreeg een daverend applaus toen ze het podium besteeg tijdens de presentatie van The Rise of Skywalker.

Daar werd ze ook de hemel in geprezen door regisseur J.J. Abrams. “Ik ben Rian Johnson voor veel dingen in The Last Jedi dankbaar,” zei hij, “maar nog het meest van al voor de casting van Kelly Marie.”

Later was de actrice samen met Abrams te gast in de Star Wars Show Live waar ze wederom warm ontvangen werd en de fans haar naam scandeerden.

Tijdens het evenement stonden tevens verschillende panels in het teken van vrouwen, waaronder Sisters of the Force: A Celebration of Women and Star Wars.

Bij aanvang nodigde gastvrouw Ashley Eckstein, de stem van Ahsoka Tano in de animatieseries The Clone Wars en Rebels, alle vrouwelijke cosplayers bij haar uit op het podium.

Bron: IndieWire

Lees meer over: