Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.06.2017

Hoe P.T Anderson Anchorman minder waanzinnig maakte

door Vertigo

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy met Will Ferrell staat bol van de onnozele en absurde momenten, zoals het gevecht tussen de verschillende journalistenteams. Toch was de oorspronkelijke verhaallijn nog vreemder, met kannibalisme en wilde dieren als belangrijke elementen.

Ferrell lichtte onlangs toe: “Eigenlijk ging het om een variant op de kannibalenprent Alive. Het verhaal begont op de vlucht van Rons team naar Philadelphia voor een grote bijeenkomst. Ron overtuigt de piloot dat hij met een jet kan vliegen, waardoor het vliegtuig neerstort in de bergen. Ron raakt tijdens de crash een vrachtvliegtuig, dat neerstort in hun buurt. Dat toestel bevatte orang-oetans en kisten met ninjasterren. Resultaat: de hele film lang wordt het team achtervolgd door apen die hen één voor één vermoorden met die vlijmscherpe voorwerpen.”

Uiteindelijk was het Paul Thomas Anderson – ja, het genie achter There Will Be Blood – die het project een andere richting uitstuurde. “Hij vond het allemaal een beetje te onnozel”, aldus Ferrell. “Achteraf kon ik hem alleen maar gelijk geven.”

Bron: IndieWire