Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.02.2018

Hoe Oscar Isaac tegelijkertijd Annihilation en Star Wars: The Last Jedi filmde

door Vertigo

Oscar Isaacs rol in Annihilation mag dan wel niet de grootste zijn, toch bracht hij een hele uitdaging met zich mee. De acteur wisselde immers elke dag de opnames van Alex Garlands sciencefictionfilm af met die van Star Wars: The Last Jedi. Gelukkig werden beide films in hetzelfde Londense studiocomplex gefilmd.

“Ik speelde ’s ochtends een scène, rustte wat en wisselde dan van rol. Dat was best wel heftig. Ik denk dat ik zelfs eens verkleed als Poe Dameron op de set van Annihilation aankwam. Het deed mij soms denken aan Pee-Wee’s Big Adventure. In die film wandelt hij ook door de studio’s en ziet hij allemaal acteurs rond zich.”

Door zijn drukke filmschema had Isaac ook minder tijd om zich voor te bereiden op zijn rol in Annihilation. Dat was niet altijd even gemakkelijk: “Er was niet veel tijd voor repetities en ik kende Natalie niet, maar we moesten plots intieme scènes spelen. We vertrouwden elkaar, gingen ervoor en zochten toch die intimiteit op. Het kan altijd een beetje vreemd of gênant zijn om dat voor een heleboel mensen te moeten doen. Ze was echter heel gefocust, maar stelde zich ook open voor mij. Dat vond ik leuk.”

Garland was vooral blij dat The Last Jedi-regisseur Rian Johnson bereid was om Isaac te delen: “Ik denk dat hij en de producer ons hielpen omdat ze zelf ervaring hebben met het maken van indie-films. Ze waren heel behulpzaam, terwijl ze dat eigenlijk niet moesten doen. De meeste grote producties zouden er niet eens aan denken. Ze deden echt veel moeite om de kleine film naast hen te helpen terwijl ze zelf fucking Star Wars aan het draaien waren. Dat was echt cool en ik ben er hen dankbaar voor.”

Bron: IndieWire