Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.12.2021

Hoe misbruikbeschuldigingen Ansel Elgort West Side Story-release geen parten speelde

door Vertigo

Acteur Ansel Elgort (The Fault in Our Stars, Baby Driver) werd in 2020 beschuldigd van een minderjarige fan seksueel te misbruiken, maar dat heeft de release van zijn nieuwe film West Side Story geen parten gespeeld.

Nochtans leek het er even op dat West Side Story de toer zou opgaan van Death on the Nile, waarvan de releasedatum door de aantijgingen van verkrachting tegen hoofdrolspeler Armie Hammer voor onbepaalde tijd werd uitgesteld.

Toen de trailers van West Side Story verschenen, waarin Elgort maar een klein aandeel had, werd vermoed dat Disney de acteur niet in de schijnwerpers zou zetten. In plaats daarvan bedacht de distributeur een persstrategie waarbij Elgort aan talkshows, podcasts en persmomenten deelnam, maar nooit diepte-interviews gaf.

Bovendien werd hij vaak samen met andere West Side Story-castleden geïnterviewd en heeft hij de film niet gepromoot op zijn Twitter-account. Op die manier werd Elgort geen enkele keer geconfronteerd met de beschuldigingen van seksueel misbruik.

Een bijkomende factor is dat Elgort beticht werd in een tweet die ondertussen werd verwijderd en dat latere beschuldigingen tegen hem niet werden bevestigd. Zo lijkt het alsof zijn carrière, in tegenstelling tot die van Hammer, voorlopig is gered. De acteur is binnenkort te zien in de serie Tokyo Vice van regisseurs Michael Mann (Heat) en Destin Daniel Cretton (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings).

Bron: Variety