Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.05.2021

Hoe Michelle Rodriguez ervoor zorgde dat haar Fast & Furious-personage geen slet werd

door Vertigo

Voordat ze haar rol als straatracer Letty Ortiz in F9 hernam, eiste Michelle Rodriguez dat de vrouwelijke personages van de Fast & Furious-franchise beter werden uitgewerkt. Nu blijkt dat de actrice hetzelfde deed voor de eerste film in de reeks.

Volgens haar tegenspeelster Jordana Brewster weigerde Rodriguez aanvankelijk de rol van Letty in The Fast and the Furious uit 2001 omdat ze niet meer als de vriendin van Dominic Torretto (Vin Diesel) was.

“Michelle heeft de rol helemaal veranderd,” zegt Brewster. “Letty was niet langer de vriendin waar Dom mee pronkte, maar een gelaagd personage.”

“Ik heb de makers moeten uitleggen hoe ze het milieu van illegale straatraces op een realistische manier konden weergeven,” zegt Rodriguez.

“De vrouwen zijn niet samen met de mannen omdat ze knap zijn,” vervolgt ze. “Er heerst een zekere hiërarchie. Als een knappe kerel door je vriend in elkaar kan geslagen worden, dan ga je er niet mee uit of je verliest je plaats in de hiërarchie.”

“Ik wilde geen slet spelen voor een miljoenenpubliek en dreigde op te stappen als mijn personage niet onder handen werd genomen,” voegt ze eraan toe. “Uiteindelijk vond men een oplossing.”

The Fast and the Furious-producent Neal H. Moritz was blij met Rodriguez’ input. “Het was aangenaam om een vrouwelijk perspectief te hebben,” zegt hij. “We wilden dat iedereen zich door de film gesterkt voelde, ongeacht etniciteit of gender.”

Verder zegt Rodriguez dat ze knokte voor een scène waarin Letty zelf bij een gevecht betrokken raakt. “Ik wilde niet dat de jongens knokten terwijl ik aan de zijlijn stond en mijn handen niet vuil maakte,” zegt ze. “Anders ben je gewoon een model.”

Bron: EW