Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.04.2018

Hoe Lars von Trier recupereert na zenuwslopende The House That Jack Built-shoot

door Vertigo

Lars von Trier is gekraakt door zijn nieuwe film The House That Jack Built, een drama over een seriemoordenaar met Matt Dillon in de hoofdrol. De omstreden regisseur gaat een tiendelige reeks kortfilms maken met de naam Études om er terug bovenop te geraken.

“Ik voelde mij verschrikkelijk tijdens de opnames van The House That Jack Built,” zegt von Trier. “Ik worstelde met angst en alcohol en daarom kan ik het niet onmiddelijk aan om een volgende film te maken.”

In elk van de tien delen van Études wil von Trier iets nieuws proberen op vlak van verhaal, techniek en personages. Hij gaat alles in zwart-wit filmen en met Scandinavische acteurs werken. Op die manier wil von Trier zichzelf terug opbeuren. “Ik werk 90 procent beter als ik mij goed voel dan als ik mij slecht voel,” zegt hij.

The House That Jack Built maakt volgens Cannes-directeur Thierry Frémaux nog altijd kans om het festival te halen dit jaar, ondanks de status van von Trier als persona non grata na zijn antisemitische uitspraken op de persconferentie voor Melancholia in 2011.

Bron: IndieWire