Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.03.2018

Hoe Gary Oldmans Oscarwinst een zure nasmaak kreeg

door Vertigo

Nadar Gary Oldman de Oscar voor Beste Acteur won, doken opnieuw aantijgingen van zijn ex-vrouw Donya Fiorentino op. Die beschuldigde hem in 2001 van huiselijk geweld. De acteur zou haar voor de ogen van hun zonen Gulliver en Charlie gewurgd en geslagen hebben met een telefoon.

Fiorentino vroeg zich na Oldmans Oscarwinst in de pers af wat er gebeurd was met de MeToo-beweging. De hernieuwde aandacht voor haar aantijgingen zette de 20-jarige Gulliver ertoe aan om een open brief te publiceren. Daarin verdedigt hij zijn vader:

“Het is moeilijk om te zien hoe deze valse beschuldigingen tegenover mijn vader weer komen bovendrijven, zeker omdat ze jaren geleden al van tafel werden geveegd. Er is een goede reden voor het feit dat de beschuldigende artikels nergens meer te vinden zijn.”

“Ik ben het niet gewoon om slecht over mijn moeder te praten en haal er geen plezier uit. Ze is het merendeel van haar leven een droevig en verward persoon geweest,” gaat Gulliver verder. “Ze beschouwt deze leugen en al haar andere leugens echt als de waarheid, maar ze hebben mijn vader en onze familie al zoveel pijn gedaan.”

“Deze verschrikking had zestien jaar geleden al afgelopen moeten zijn,” besluit hij. “Het is zo’n geweldig jaar geweest voor de carrière van mijn vader, hij zou er eindelijk van moeten kunnen genieten. Ik hoop dat we dat mogelijk kunnen maken. De enige manier dat we dat kunnen doen, is door deze leugens niet meer te verspreiden, te delen en te geloven.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: