Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.02.2020

Hoe Fleabag-brein Phoebe Waller-Bridge een unieke No Time to Die-Bondgirl maakte van Ana de Armas

door Vertigo

Het lijkt erop dat CIA-agente Paloma, het personage van Ana de Armas in No Time to Die, een unieke Bondgirl wordt. “Je zou denken dat ze niet de meest competente agente is, maar ze kan haar mannetje staan,” zegt producente Barbara Broccoli.

Het personage werd bedacht door regisseur Cary Fukunaga met de Armas in gedachten. “Paloma heeft een bepaald gevoel voor humor en zo iemand heb ik Ana nog niet zien spelen,” zegt hij. “Het leek mij dus wel leuk.”

Zelf had de Armas echter aanvankelijk haar twijfels. “Uiteraard sprong ik een gat in de lucht, maar ik wou er zeker van zijn dat de film geen afbreuk zou doen aan mijn carrière,” zegt ze. “Ik heb mij namelijk nog nooit in een Bondgirl kunnen vinden.”

Coscenariste Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) zorgde er echter voor dat Paloma zich onderscheidde van haar voorgangers. “Aan haar gevoel voor humor en het feit dat ze snel geërgerd is, merk je dat Phoebe er voor iets tussenzat,” zegt de Armas.

“Paloma voelt aan als een echte vrouw,” vervolgt ze. “Hoewel de franchise kan evolueren, groeien en elementen uit de werkelijkheid overnemen, blijft James Bond echter een fantasie. Je kunt niet alles veranderen.”

Bekijk een nieuwe No Time to Die-spot met Paloma in actie hieronder:

Bron: The Playlist, /Film