Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.06.2018

Hoe Disney-flop A Wrinkle in Time toch toch de kaap van de 100 miljoen dollar passeerde

door Vertigo

Ava DuVernays Disney-film A Wrinkle in Time was geen box-office-succes in de Verenigde Staten en werd bijgevolg niet uitgebracht in tal van andere landen, waaronder België. Afgelopen weekend maakte de film een onverwachte comeback aan de Amerikaanse bioscoopkassa en belandde op nummer 11 van de beste verkopende films voor die week. Het fantasy-epos wist zelfs de kaap van 100 miljoen dollar in binnenlandse box-office te overschrijden.

Er zijn twee oorzaken voor de verrassende wending: Disneys Incredibles 2 en drive-inbioscopen. Die laatste zijn nog steeds heel populair in de Verenigde Staten en spelen voornamelijk familiefilms. Vandaar dat veel gezinnen met de wagen naar een drive-in afzaken om Incredibles 2 te gaan bekijken en omdat zulke bioscopen altijd twee films na elkaar spelen, kregen velen ook A Wrinkle in Time te zien.

Eigenlijk huren drive-inbioscopen de films die ze vertonen, maar in bepaalde gevallen deelt een film in de opbrengst van de kassa en mogen die cijfers bij de box-office opgeteld worden. Dat gebeurde met A Wrinkle in Time. Elders werd Incredibles 2 gecombineerd met Solo: A Star Wars Story, waardoor deze ook een boost kreeg het voorbije weekend.

Bron: IndieWire