Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.06.2019

Hoe Candyman-icoon Tony Todd een centje bijverdiende tijdens de shoot

door Vertigo

In de originele Candyman-film wordt een kunstenaar (Tony Todd) doodgestoken door bijen, waarna hij herrijst als een moordend monster. Todd onthulde onlangs hoe hij een scène met bijen omtoverde tot een handige bijverdienste.

“Ik heb een bonus van 1.000 dollar afgedwongen voor elke bijensteek die ik opliep,” zei de acteur, “en ik ben in totaal 23 keer gestoken. Bij alles wat de moeite waard is om te maken, komt een beetje pijn kijken. Eenmaal ik besefte dat de bijen een belangrijk onderdeel waren van Candymans identiteit, heb ik ze omhelsd. Het was alsof ik een mooie mantel aantrok.”

Little Woods-regisseuse Nia DaCosta werkt momenteel aan een “spirituele sequel” op Candyman naar een script van Win Rosenfeld en Us-regisseur Jordan Peele. Todd reageerde niet op de geruchten dat hij erin zou meespelen, maar uitte wel zijn enthousiasme voor de film, die zich wederom in de arme Cabrini-Green-wijk van Chicago zal afspelen.

“Ik ben benieuwd wat Jordan Peele in petto heeft,” zei Todd. “Cabrini-Green is ondertussen met de grond gelijk gemaakt en opgewaardeerd en de film zal daar op ingaan.”

Bron: EW

Lees meer over: