Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.10.2018

Hoe Ant-Man and the Wasp-cast hun cliffhanger verknalden

door Vertigo

Marvel Studios deed zodanig geheimzinnig over het einde van Avengers: Infinity War dat zelfs het team achter Ant-Man and the Wasp grotendeels in het ongewisse bleef. Nochtans was de post credits-scène van de film rechtstreeks gelinkt aan de gebeurtenissen in de derde Avengers-film.

De Ant-Man-sequel eindigt met een cliffhanger waarin de superheld (Paul Rudd) vast komt te zitten in de Quantum Realm. Door de dodelijke vingerknip van Thanos (Josh Brolin) gingen de Wasp (Evangeline Lilly), haar vader Hank Pym (Michael Douglas) en moeder Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) in rook op voor ze Ant-Man konden terugbrengen.

“We wisten niet echt wat er aan de hand was,” zei Lilly, “omdat we noch Infinity War hadden gezien noch meespeelden in die film. We wisten zelfs niet hoe alles er moest uitzien en dus bevonden we ons in een ongemakkelijke positie. We moesten iets draaien waarvan we slechts een vaag idee hadden.”

“Het eindresultaat was best grappig,” vervolgde ze, “omdat men onze reacties er had uitgeknipt. Enerzijds is het veel dramatischer om een hoopje as te tonen, maar anderzijds hadden we het ook volledig verknald. We wisten niet waar we mee bezig waren en deden alsof we opstegen ten hemel. Het kwam niet negatief of eng over.”

Bron: The Playlist