Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.08.2019

Hobbs and Shaw knokt zich naar top Amerikaanse box-office

door Vertigo

Hobbs and Shaw is met 60,8 miljoen dollar binnengekomen op één aan de Amerikaanse box-office. Dat is op The Fast and the Furious: Tokyo Drift (62,5 miljoen dollar) na het laagste debuut van de franchise.

Internationaal bracht de spin-off 120 miljoen dollar op en het is wachten op de cijfers uit China, waar de Fast & Furious-reeks heel populair is, om te zien of Universal het budget van 200 miljoen dollar zal terugverdienen.

The Lion King zakt naar de tweede plaats, maar haalde nog steeds 38,2 miljoen dollar binnen. De remake is met 1,2 miljard dollar wereldwijd de succesvolste film van het jaar na Avengers: Endgame.

Once Upon a Time in Hollywood moet één plek inboeten en komt op de derde plek terecht met 20 miljoen dollar. In totaal was de film al goed voor 79 miljoen dollar waardoor enkel Pulp Fiction, Inglourious Basterds en Django Unchained hem nog voorafgaan wat het werk van Quentin Tarantino betreft.

Spider-Man: Far From Home en Toy Story 4 sluiten de top vijf af met respectievelijk 7,8 en 7,2 miljoen dollar. Tot slot strijgt Lulu Wangs arthousehit The Farewell van tien naar zeven met 2,43 miljoen dollar.

Bron: The Playlist, EW