Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.07.2019

Hereditary- & The Witch-regisseurs openhartig over publieksreacties

door Vertigo

Noch Ari Aster, noch Robert Eggers gooiden met hun regiedebuut hoge ogen op CinemaScore, waar gepeild wordt naar de mening van het Amerikaanse publiek op de eerste dag dat een film te zien is. Asters Hereditary kreeg namelijk een D en Eggers’ The Witch een C-.

Aster laat het zich echter niet aan het hart komen en is dankbaar dat indiedistributeur A24 zijn film en de opvolger Midsommar meteen een grootschalige release heeft gegeven.

“Ik vind het best grappig,” zei hij, “omdat sommige mensen anders nooit naar Midsommar zouden gaan kijken zijn en er nu spijt van gaan krijgen.”

“Voor sommige scholieren wordt het de eerste vreemde film die ze te zien krijgen,” valt Eggers hem bij, “en dat is een geweldige ervaring.”

“Jammer genoeg heb ik door enge mensen die daadwerkelijk bezig waren met het occulte geen direct contact meer met het publiek,” vervolgt hij, “maar in het begin vond ik het geweldig om e-mails te krijgen van studenten die niet wisten dat je zoiets als The Witch kon maken.”

Volgens Aster is er echter ook een keerzijde van de medaille, namelijk teleurgestelde of kwade mensen. “Sommigen vonden het niet eng, maar saai en God zegene hen. Misschien blijft de film hen nog een paar dagen bij en hebben ze er op zijn minst last van.”

Bron: IndieWire