Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.05.2018

Henry ‘Superman’ Cavill is duidelijk geen fan van Justice League

door Vertigo

Superman-acteur Henry Cavill scheerde zijn bovenlip niet voor de opnames van de zesde Mission: Impossible-film, maar werd tegelijkertijd opgeroepen om reshoots voor Justice League te draaien. Na enig getouwtrek tussen de respectievelijke studio’s Paramount en Warner Bros. werd besloten om Supermans snor digitaal te verwijderen. Het resultaat liet op zijn zachtst uitgedrukt te wensen over.

“Toen we beslisten dat mijn Mission: Impossible-personage een snor zou hebben,” zei Cavill, “wisten we natuurlijk niet dat het zo ging uitdraaien. Ik kon hem echter niet afscheren voor een film die eigenlijk al af had moeten zijn. Bovendien zal je aan Mission: Impossible merken dat een valse snor geen optie was. Ik bevond mij namelijk vaak in situaties waar hij gemakkelijk weg kon waaien. Toen Justice League uitkwam reageerde men ontevreden, maar je kan niet alles hebben.”

Cavill uitte zich ook negatief over de afwezigheid van Superman in de trailers. De superheld werd namelijk door de gebeurtenissen van voorganger Batman v Superman: Dawn of Justice dood gewaand, maar iedereen wist dat er geen Justice League is zonder Superman.

“Het hele idee was een beetje belachelijk,” zei de acteur, “Ik heb interviews gegeven voor Justice League, dus uiteraard zat ik in de film. Nu ja, het is niet omdat de pers op de hoogte was dat we voor het publiek het geheim niet mochten bewaren. Er is al zo weinig mysterie rond films tegenwoordig.”

Over de algemene gematigde respons op Justice League had Cavill een heel nuchter antwoord: “Alles heeft zijn geschikte plaats en moment,” zei hij. “Er zijn vele redenen waarom het publiek de film zo heeft onhaald. We kunnen er alleen maar uit leren.”

Bron: Dark Horizons