Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.11.2021

Henry Cavill openhartig over mogelijke Superman-comeback en andere droomrollen

door Vertigo

Hoewel er geen onmiddellijke plannen zijn voor een nieuwe Superman-film met Henry Cavill in de hoofdrol, geeft de acteur de hoop niet op dat hij ooit een comeback maakt.

“Je kan nog veel verhalen vertellen met mijn versie van Superman en ik zou het geweldig vinden als ik daar de kans toe kreeg,” zegt Cavill en voegt eraan toe dat hij graag dieper zou ingaan op het einde van Man of Steel.

In de film van Zack Snyder vermoordt Superman de slechterik Zod (Michael Shannon). Volgens Cavill veranderde dat zijn personage ingrijpend. “Hij viel op de grond en begon te schreeuwen,” zegt hij. “Dat stond niet in het script, maar ik wilde tonen hoe gekweld hij was.”

“Superman bracht de laatste telg van zijn ras om het leven,” vervolgt hij. “Hij maakte een keuze en zou ze nooit meer herhalen. We zouden kunnen tonen hoe hij evolueert tot een goddelijk wezen met echte gevoelens. Mijn cape hangt alvast nog steeds in de kast.”

Warner werkt momenteel aan een Superman-film met een nieuwe, mogelijk zwarte acteur en dat vindt Cavill geweldig. “Superman wordt niet gedefinieerd door zijn huidskleur, maar is een ideaal,” zegt hij.

Cavill ziet er ook geen graten in dat er meerdere live-action Supermannen zouden zijn. “Joaquin Phoenix heeft een heerlijke Joker-film gemaakt,” zegt hij. “Het maakt niet uit dat hij niets met de rest van de DC-franchise te maken had. In de comics lopen er ook verschillende Superman-verhaallijnen tegelijkertijd.”

Verder zou Cavill ook graag de Marvel-superheld Captain Britain spelen. “Het zou leuk zijn om er iets cools en moderns mee te doen zoals men met Captain America heeft gedaan,” zegt hij.

Ook de rol van James Bond zou de acteur niet afslaan. “Het zou heel opwindend zijn om erover te praten met de producenten,” zegt hij. “In een ideale wereld zou ik geen enkel voorstel moeten afslaan en was alles mogelijk.”

Cavill werd reeds getipt als de nieuwe Bond door regisseurs Christopher McQuarrie en Matthew Vaughn, met wie hij samenwerkte aan respectievelijk Mission: Impossible – Fallout en de geplande spionagefilm Argyle. “Ik vind het al een hele eer dat mijn naam wordt genoemd,” zegt Cavill.

Bron: The Playlist, /Film

Lees meer over: