Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.01.2018

Hellboy-bedenker vertelt over lange weg richting reboot

door Vertigo

In 2017r veranderde er enorm veel voor de Hellboy-franchise. In januari begon men opnieuw te praten over een threequel geregisseerd door Guillermo del Toro met Ron Perlman in de titelrol, maar in mei werd plots een reboot aangekondigd.

Sindsdien maakte het project snel vordering. In plaats van Perlman kruipt nu Strangers Things-acteur David Harbour in de rode huid van de held en del Toro wordt opgevolgd door Neil Marshall.

Mike Mignola, het brein achter Hellboy, vertelt echter dat de bal al een tijdje terug aan het rollen ging: “Ik werk al meer dan drie jaar aan een nieuwe Hellboy-film. Ik ben betrokken geweest bij verschillende versies van het scenario. Het ging er soms vreemd aan toe. Omdat onze eerste scenarist geen vooruitgang boekte, trokken we op een bepaald moment Christopher Golden aan. Ik schreef niet mee met hem, maar we overlegden wel vaak. Na een tijdje had hij echter andere verplichtingen en stond het project opnieuw op een laag pitje. Tot we plots dachten aan een reboot en Millennium Films onmiddellijk akkoord ging. Heel vreemd: na jaren van stilstand moesten we bijna onmiddellijk uit de startblokken schieten.”

De release van de film staat momenteel gepland voor januari 2019.

Bron: Dark Horizons