Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.03.2021

Hellboy-acteur Daniel Dae Kim roept Congres op om racisme tegen Aziaten in VS te bestrijden

door Vertigo

Acteur Daniel Dae Kim (Hellboy, Raya and the Last Dragon) heeft tijdens een hoorzitting van het Amerikaans Congres een oproep gedaan om hate crimes tegen Aziatische Amerikanen te bestrijden.

Kim sprak naar aanleiding van een reeks schietpartijen in Georgia. Daarbij kwamen acht mensen, voornamelijk Aziatisch-Amerikaanse vrouwen, om het leven.

Discriminatie van Aziaten in de Verenigde Staten is sinds het begin van de coronacrisis toegenomen omdat ze volgens sommigen voor de pandemie verantwoordelijk zijn.

Reeds in september 2020 keurde het Congres een wetsvoorstel goed dat racisme tegen Aziatische Amerikanen met betrekking tot de coronacrisis veroordeelde. Ook toen verscheen Kim voor het Congres.

“Ik nam het woord omdat ik ontdekte dat 164 leden van het Congres, allemaal Republikeinen, tegen het wetsvoorstel hadden gestemd, hoewel het geen geld of middelen kostte,” zei Kim tijdens de recente hoorzitting. “Nu ben ik hier weer omdat de sitatie is verergerd.”

“Wat er nu en in de loop van de komende maanden gebeurt, zal bepalen of toekomstige generaties Aziatische Amerikanen zich belangrijk, welkom, gerespecteerd en gezien zullen voelen,” vervolgt Kim.

De acteur wees erop dat Aziaten de snelst groeiende bevolkingsgroep in de VS zijn. “We zijn met 23 miljoen,” zei hij. “We zijn verenigd en we worden wakker.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: