Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.06.2016

Helena Bonham Carter nog niet zeker van rol in Ocean’s Eight

door Marijn Claeys

Naast Sandra Bullock, die de cast van de op stapel staande Ocean’s Eight film leidt, vielen de vorige maanden ook al voorzichtig de namen van Cate Blanchet, Elizabeth Banks, Mindy Kaling en Helena Bonham Carter. Die laatste spreekt zich nu lovend uit over het door Gary Ross geregisseerde vervolg op Steven Soderberghs Ocean’s-franchise, met een in essentie vrouwelijke cast.

Bonham Carter zegt dat ze nog altijd niet weet of ze erin zal meespelen, “maar het is een geweldig scenario, en het is fantastisch voor vrouwen. Gewoonweg hilarisch.”

Bullock zal in de film de zus van George Clooney’s Danny Ocean spelen. Ze voert een gezelschap van vrouwelijke dieven aan die een halsketting willen stelen op het Met Ball om zo een misdadige gallerijhouder aan te pakken. Het scenario is van de hand van Olivia Milch.

De actrice is duidelijk enthousiast: “Ik zou beter eens een telefoontje plegen en uitzoeken of ik er deel van uitmaak. Ik moet ze contacteren want ik kom eindelijk vrij van een ander groot project.” Daarmee doelt ze waarschijnlijk op de film 55 Steps, waarin ze een vrouw met mentale problemen speelt die met succes het ziekenhuis dat haar behandelde voor de rechter daagde.

Of Bonham Carter al dan niet een rol in Ocean’s Eight zal versieren, ze staat sowieso achter de film. “Iedereen zegt dat de meeste personages in commerciële films evengoed door mannen als door vrouwen kunnen gespeeld worden. Wel, ik kan je zeggen dat dat inderdaad klopt. Dat is exact wat ze met dit project hebben gedaan,” besluit de actrice.

Bron: IW

@MarijnClaeys