Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.06.2021

Helen Hunt pitchte Twister-sequel met niet-witte cast en ving bot

door Vertigo

De rampenfilm Twister blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en actrice Helen Hunt heeft onthuld dat ze in juni 2020 tevergeefs een sequel uit de grond probeerde te stampen. Hunt zou de film regisseren, naar een script van Daveed Diggs en Rafael Casal.

Het drietal werkte samen aan de reeks Blindspotting, waarin Hunt meespeelt en waarvoor Diggs en Casal als scenaristen en executive producers optreden. Blindspotting is een vervolg op de gelijknamige door Diggs en Casal geschreven film met hen in de hoofdrollen.

Hunts Twister-sequel zou rond niet-witte stormjagers gedraaid hebben. “De studio heeft echter gepast,” zegt Hunt in het tv-programma Watch What Happens Live.

“Het was ook al moeilijk om een meeting te versieren en dat terwijl in juni 2020 diversiteit de klok sloeg,” vervolgt ze en voegt eraan toe dat haar film heel cool kon geweest zijn.

Ondertussen staat er wel een Twister-reboot van Joseph Kosinski (Oblivion, Top Gun: Maverick) in de steigers. Hunt weet niet of ze bij het project zal betrokken zijn, maar zou graag een cameo hebben als een oude, afgeleefde versie van haar personage Harding.

Watch What Happens Live-presentator Andy Cohen suggereert dat Harding in de openingsscène zou kunnen sterven door een tornado. “Dat zou ik zeker doen,” zegt Hunt.

I, Tonya– en Cruella-acteur Paul Walter Hauser is alvast een voorstander van Hunts idee voor Twister 2 en deelt zijn enthousiasme op Twitter.

Bron: IndieWire

Lees meer over: