Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.05.2021

HBO Max heeft wel heel mager eerste jaar achter de rug

door Vertigo

HBO Max werd op 27 mei 2020 gelanceerd in de VS en heeft gevierd dat er in het eerste jaar 11,1 miljoen Amerikanen een abonnement op de streamingdienst hebben genomen.

In totaal heeft HBO Max nu 44,2 miljoen abonnees, waarbij ook de 33,1 miljoen bestaande HBO-abonnees zijn gerekend. Dat is weinig in vergelijking met met andere streamingdiensten.

Zo had Disney+ na één jaar al 73,7 miljoen abonnees en kreeg Netflix er in 2020 37 miljoen abonnees bij. Peacock, de streamingdienst van NBCUniversal die ook een gratis formule met reclameblokken aanbiedt, kon na zes maanden al op 33 miljoen leden rekenen.

Een verzachtende omstandigheid is dat HBO Max in tegenstelling tot Disney+ en Netflix niet wereldwijd beschikbaar is. Peacock is echter ook enkel toegankelijk voor Amerikanen.

Bovendien probeerde HBO Max-moederbedrijf Warner de streamingdienst een boost te geven door al zijn 2021-films in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen.

Volgens de entertainmentnieuwssite The Playlist zal die beslissing Warner op het einde van de rit meer dan 1 miljard dollar aan box-office-opbrengsten hebben gekost.

Bekijk een grafiek van HBO Max’ groei, een lijst met de populairste titels op de streamingdienst en een bedankingsfilmpje voor zijn abonnees hieronder:

https://youtu.be/KmenSz7jWDI

Bron: The Playlist

Lees meer over: