Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.09.2017

Harvey Weinstein verdedigt Tulip Fever met zot argument

door Freek Lauwers

De release van Tulip Fever is duidelijk niet van een leien dakje gelopen. Deze werd dan ook meer dan eens uitgestel, waardoor de critici wat meewarig doen over het kostuumdrama met Christoph Waltz, Alicia Vikander en Dane DeHaan.

Het noopte The Weinstein Company alvast tot het verspreiden van een hitsige trailer die alsnog de interesse voor de film moet wekken. CEO Harvey Weinstein besloot de film te hulp te komen en schreef een column om de film te verdedigen.

“Het is gemakkelijk voor journalisten om op de vertraging te focussen en sarcastisch te doen. En dat is prima want sarcasme kan best entertainend zijn. Maar we beslisten de film te testen op bekende mensen die de problemen met de postproductie van Tulip Fever niet kenden, en we waren overtuigd door hun positieve reacties.”

“Ik was eerlijk en vertelde hen over de geschiedenis van de film maar ik vroeg hen om met een open geest te kijken,” zei Weinstein ook nog. “Toen de vertoning voorbij was, kwamen mensen naar me toe om te zeggen dat ze genoten hadden. En ze meenden het. Niet dat ze hem vergeleken met Citizen Kane of Shakespeare In Love. Maar ze hielden van de vertolkingen, de cinematografie, de kostuums, de plot en namen de film voor wat hij waard is.”

Onder de bekende namen bevonden zich Philippa Gregory (The Other Boleyn Girl), Martha Stewart en Julie Taymor. Ook Alicia Vikander droeg haar steentje bij door te vertellen dat een vriendin van haar moeder die amper belt, belde om te zeggen dat ze van de film genoten had.

Bron: The Playlist