Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.12.2021

Harry Potter-acteurs openhartig over franchisedruk in verjaardagsspecial

door Vertigo

In de special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, die in België vanaf 2 januari te zien is op Streamz, onthult Emma Watson dat ze haar rol als Hermione Granger bijna de rug toekeerde.

“Ik was bang,” zegt Watson in een gesprek met haar tegenspelers Rupert Grint en Daniel Radcliffe, die Ron Weasley en Harry Potter speelden. “Ik weet niet of jullie ooit een kantelmoment hadden waarop jullie beseften dat de franchise ons zou blijven achtervolgen.”

Daarop geeft Grint toe dat hij zich voortdurend afvroeg hoe zijn leven er zou uitzien als hij er de brui aan zou geven. “We hebben er nooit met elkaar over gepraat,” zegt Radcliffe. “Ik denk dat we het allemaal op onze eigen manier ondergingen. We beseften niet dat we waarschijnlijk allemaal met dezelfde gevoelens worstelden.”

Watson voegt eraan toe dat de roem haar teveel werd en regisseur David Yates, die de laatste vier Harry Potter-films inblikte, bevestigt dat er op een gegeven moment twijfel was of ze zou terugkeren.

Tom Felton, die Draco Malfoy vertolkte, wijst erop dat Watson er alleen voor stond. “De mensen vergeten dat er een enorme druk op haar schouders rustte en dat ze er heel elegant mee omging,” zegt hij. “Dan en Rupert hadden elkaar. Ik had mijn tegenspelers. Emma was niet alleen jonger, maar ook alleen.”

Volgens Watson moest ze uiteindelijk niet overtuigd worden om door te zetten. “De fans wilden oprecht dat we de films tot een goed einde brachten en we steunen elkaar allemaal nog steeds,” zegt ze. “Hoe geweldig is dat?”

Bron: IndieWire