Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.12.2017

Han Solo-spin-off kampt met valse geruchten en nep promomateriaal

door Vertigo

Naar aanloop van Star Wars: The Last jedi was de promotiemachine van Disney weer eens niet te stuiten. Daarom is het ook merkwaardig dat we vijf maanden voor de release van Solo: A Star Wars Story op een vroege castfoto na, nog steeds geen informatie hebben gekregen over de spin-off.

Dat het regisseursduo Phil Lord en Chris Miller halverwege de opnames vervangen werd Ron Howard zal wel voor vertraging hebben gezorgd, maar toch is het gebrek aan teasers opvallend. Het hoeft dan ook niet verwonderen dat dubieuze sites aandacht proberen te versieren van nieuwsgierige fans. Zo postte een Russische entertainmentwebsite een zogenaamde marketingfoto van de film.

Disney en Lucasfilm waren er echter als de kippen bij om te vertellen dat het geen officieel promobeeld is.

Ook de Amerikaanse website ScreenGeek kwam met een gerucht op de proppen. Volgens een bron zou Disney geen al te hoge verwachtingen hebben van de spin-off en zich al hebben neergelegd bij een flop, zeker nu de meningen over The Last Jedi zo verdeeld zijn. De acteerprestatie van hoofdrolspeler Alden Ehrenreich zou bovendien ondermaats zijn en het script waardeloos.

Umberto Gonzalez, filmjournalist van het geloofwaardige The Wrap, noemde het verhaal op Twitter al nonsens.

Bron: The Playlist, The Playlist