Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.05.2021

Hamilton- en In the Heights-acteur kreeg vroeger advies om latino-afkomst te verbergen

door Vertigo

Acteur Anthony Ramos (A Star Is Born, Hamilton) is binnenkort te zien in de musicalverfilming In the Heights en heeft onthuld dat hij in het begin van zijn carrière het advies kreeg om zijn Puerto Ricaanse roots te verbergen.

“Men zei me dat ik mijn haar moest laten groeien en met een standaard Amerikaans accent moest praten zodat ik voor iemand met een andere etnische achtergrond kon doorgaan en niet in een latinohokje zou geduwd worden,” zegt Ramos.

De acteur nam de raad een tijdje ter harte, maar besefte toen dat hij zijn afkomst niet hoefde te verbergen. “Het is mijn superkracht,” zei hij. “Ik wil niet gecast worden omdat ik er etnisch ambigu uitzie, maar omwille van wie ik fucking ben.”

Ramos voegt eraan toe dat hij zich door een opvoering van In the Heights in 2011 op Broadway liet inspireren om zijn acteerdroom niet op te geven. De musical van Lin-Manuel Miranda (Hamilton) draait rond latinopersonages in New York.

Jaren later scoorde Ramos de hoofdrol in de filmversie van In the Heights. “Tot mijn dood zal ik trots zijn op waar ik vandaan kom,” zegt hij. “Sommige draaidagen van In the Heights waren lastig, maar elke dag was het meer dan waard.”

Bron: EW