Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.10.2021

Halloween 6-scenarist onthult geschrapte pitch voor achtste film

door Vertigo

Scenarist Daniel Farrands schreef Halloween: The Curse of Michael Myers, het zesde deel in de reeks, en heeft zijn geschrapte pitch voor het achtste deel onthuld. Dat zou oorspronkelijk Halloween: Lord of the Dead heten.

Farrands’ idee was dat er een nieuwe seriemoordenaar zou opduiken nadat Michael Myers in Halloween H20: 20 Years Later, de sequel op Halloween: The Curse of Michael Myers, door Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) leek onthoofd te zijn.

Op het einde van Halloween: Lord of the Dead zou onthuld worden dat de nieuwe seriemoordenaar Laurie zelf was. “Ze werd volslagen gek en herleefde de moorden die ze amper had overleefd,” zegt Farrands. “Op die manier werd ze het evenbeeld van Michael Myers.”

“Het leek me logisch,” vervolgt hij. “Nadat ze Michaels hoofd afhakt in Halloween H20 hoor je haar namelijk zwaar ademen, net zoals Michael op het einde van de eerste Halloween-film.”

Uiteindelijk heeft Farrands’ idee het niet gehaald en bleek in Halloween: Resurrection, zoals de eightquel uiteindelijk heette, dat Laurie niet Michael maar een onschuldige man had vermoord.

Bron: /Film