Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.12.2021

Halle Berry onthult waarom ze Razzie voor Catwoman persoonlijk in ontvangst nam

door Vertigo

Halle Berry won in 2011 de Razzie voor Slechtste Actrice voor haar rol in Catwoman en nam de award persoonlijk in ontvangst. Nu heeft ze onthuld waarom ze de prijsuitreiking bijwoonde, wat ongebruikelijk is.

“Ik ben gegaan omdat ik vind dat acteurs zichzelf te ernstig nemen,” zegt Berry. “Als we een Oscar of een andere award winnen, hebben we het gevoel dat we beter zijn dan de rest, maar dat is niet zo. Onze collega’s hebben ons gewoon dat jaar gekozen en erkend dat we buitengewoon werk hebben geleverd.”

“Ben je de slechtste acteur ooit omdat je een Razzie hebt gekregen?” vervolgt ze. “Waarschijnlijk niet. Je bent gewoon uitgelachen door een groep mensen die dat kunnen doen.”

Berry won in 2001 reeds een Oscar voor Monster’s Ball en zegt dat zowel lof als kritiek waardevol zijn. “Als ik kan komen opdagen om een Oscar in ontvangst te nemen en geĆ«erd te worden, kan ik komen opdagen om een Razzie in ontvangst te nemen en verteld te worden dat ik beter moet doen,” zegt ze.

“Ik heb altijd geleerd dat je het niet verdient om een goede winnaar te zijn als je geen goede verliezer kan zijn,” vervolgt ze en voegt eraan toe dat ze zich rot amuseerde tijdens de Razzie-ceremonie, maar de trofee daarna in brand stak.

Bron: THR

Lees meer over: