Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.02.2022

Halina Reijns Engelstalige Instinct-opvolger in wereldpremière op Amerikaans SXSW-festival

door Vertigo

Bodies Bodies Bodies, het Engelstalige regiedebuut van de Nederlandse actrice Halina Reijn, gaat in wereldpremière op het Amerikaanse filmfestival SXSW. Dat vindt van 11 tot 20 maart voor het eerst sinds 2019 fysiek plaats.

In Bodies Bodies Bodies komt een groep rijke twintigers samen tijdens een orkaan om een feestje te bouwen dat volledig uit de hand loopt en dodelijke gevolgen heeft.

De cast bestaat uit onder meer Amandla Stenberg (The Hate U Give), Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm), Pete Davidson (The King of Staten Island) en Lee Pace (Guardians of the Galaxy).

Reijn blikte eerder Instinct met haar Zwartboek– en Red Light-tegenspeelser Carice van Houten en Aladdin-acteur Marwan Kenzari in. De thriller was de Nederlandse Oscarinzending van 2020.

SXSW gaat van start met Everything Everywhere All At Once, de tweede langspeler van Swiss Army Man-regisseurs Dan Kwan en Daniel Scheinert. Verder staan ook de wereldpremières van onder meer Richard Linklaters animatiefilm Apollo 10½, de avontuurlijke romcom The Lost City met Sandra Bullock en Channing Tatum en The Unbearable Weight of Massive Talent met Nicolas Cage als zichzelf op het programma.

Bron: MSN, IndieWire