Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.08.2019

Had Universal gelijk om The Hunt-release uit te stellen na schietpartijen?

door Vertigo

Omwille van de schietpartijen in onder meer El Paso en Dayton besliste Universal om de release van The Hunt, een thriller waarin jacht gemaakt wordt op mensen, uit te stellen. Daar is echter niet iedereen het mee eens.

Eric Kohn van IndieWire vraagt zich af of er ooit een goed moment is om een film met een dergelijk onderwerp uit te brengen. Hij wijst erop dat The Hunt gebaseerd is op een kortverhaal uit 1924 en dat geweld in de Verenigde Staten nog steeds een relevant thema is.

Kohns collega David Ehrlich vind het niet kunnen dat Universal heeft toegegeven aan Donald Trump, die op Twitter hintte dat films als The Hunt verantwoordelijk zijn voor de schietpartijen.

Volgens Ehrlich ligt het probleem niet bij films waarin mensen elkaar te lijf gaan, maar bij de Amerikaanse president die zo’n gedrag lijkt aan te moedigen.

Kohn voegt eraan toe dat Universal mogelijk een gevaarlijk voorbeeld heeft gegeven. “Wat gaat Netflix doen als Trump belist dat Martin Scorsese’s The Irishman misdaad verheerlijkt?” schrijft hij.

Daarentegen schaart Owen Gleiberman van Variety zich achter Universal, niet alleen omdat de tragedies vers in het geheugen liggen, maar ook omdat er eindelijk een gesprek over de wapenwet op gang lijkt te komen. In zijn ogen maakte de studio dus een praktische en menselijke beslissing.

Ondertussen blijkt ook dat ze zou genomen zijn nog voor Trump zijn tweets de wereld instuurde. Op 5 augustus, kort na de tragedies in El Paso en Dayton, zou Universal al spandoeken voor The Hunt in hun studio te Los Angeles naar beneden hebben gehaald. Dat was naar verluidt een duidelijk teken aan de wand dat de film zou uitgesteld worden.

Bron: IndieWire, Variety, IndieWire

Lees meer over: