Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.05.2018

Had Solo oorspronkelijk een Guardians of the Galaxy-achtige toon?

door Vertigo

Binnenkort kunnen we het resultaat van Solo: A Star Wars Story’s problematische productieproces aanschouwen. Ondertussen heeft de Wall Street Journal uit de doeken gedaan wat er precies allemaal misgelopen is. Daaruit blijkt dat na het ontslag van oorspronkelijke regisseurs Phil Lord en Christopher Miller hun vervanger Ron Howard 70% van de film opnieuw gedraaid heeft.

Lord en Miller lagen in de clinch met scenarist Lawrence Kasdan, omdat ze de acteurs liever lieten improviseren dan zijn script volgen. Daar hadden sommige leden van de cast en crew ook problemen mee. Het hek was helemaal van de dam toen Kasdan de set bezocht en de regisseurs begon zwart te maken achter hun rug.

Uiteindelijk werkten Lord en Miller verder, maar werden toen alsnog ontslagen door Lucasfilm-bazin Kathleen Kennedy. Ron Howard werd er snel bijgehaald. Hij had een meer traditionele Star Wars-film voor ogen, terwijl Lord en Miller iets in de stijl van Guardians of the Galaxy in gedachten hadden. Toen het duo de uiteindelijke film zag, waren ze akkoord om niet als regisseurs in de aftiteling vermeld te worden.

Bron: The Playlist