Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.07.2020

Guy Ritchie en Matthew Vaughn steunen kansarme jongeren in Britse filmsector

door Vertigo

Guy Ritchie heeft een iniatief rond betaalde stages voor kansarme jongeren gelanceerd in samenwerking met Creative Access, een Britse organisatie die mensen uit minderheidsgroepen helpt om in de creatieve sector aan de slag te gaan.

De bedoeling is om de komende vijf jaar tweehonderdvijftig zwarte kansarme mensen een betaalde stage te laten lopen. Ritchie zelf gaat alvast voor elk van zijn films tien betaalde stagiairs aanwerven en nodigt andere regisseurs uit om hetzelfde te doen.

“Jonge zwarte mensen uit een kansarme omgeving bevinden zich te vaak onderaan de ladder wat carrièremogelijkheen betreft,” zegt Ritchie en voegt eraan toe dat het initiatief na verloop van tijd ook toegankelijk zal zijn voor niet-zwarte kandidaten.

Matthew Vaughn heeft zich als eerste opgegeven. “Als je echte verandering wilt teweegbrengen, moet je er niet enkel voor zorgen dat kandidaten een voet tussen de deur krijgen, maar dat ze het daarna ook blijven goed doen,” zegt hij.

Daarnaast komt Set Access met een programma op de proppen om jong aanstormend talent te ontplooien dat niet binnen de norm van de entertainmentsector past. Tijdens het eerste jaar zullen zowel Ritchie als Vaughn het programma financieren.

Bron: THR

Lees meer over: