Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.10.2021

Gus Van Sants eerste theatervoorstelling komt naar De Singel in Antwerpen

door Vertigo

Kunstencentrum De Singel in Antwerpen coproduceert Trouble, de eerste theatervoorstelling van regisseur Gus Van Sant. Trouble is in België van 25 tot 28 november exclusief te zien in de Singel.

Van Sants oeuvre houdt het midden tussen arthouse en mainstream, met een grote belangstelling voor thema’s zoals queerness. Bekroond met onder meer twee Oscars voor zijn film Milk uit 2008, heeft Van Sant zijn artistieke onafhankelijkheid en de aandacht van een groot publiek met elkaar kunnen verzoenen.

De oorsprong van Trouble gaat terug tot de jaren 90. Van Sant schreef op dat moment een film over het leven van Andy Warhol, de uitvinder van de popart, met River Phoenix als hoofdrolspeler. Het project werd afgeblazen toen Phoenix overleed.

Op uitnodiging van de Portugese BoCA Biënnale keert Van Sant terug naar dat oorspronkelijke idee. Nu maakt hij geen film maar een muzikale theatervoorstelling, geïnspireerd door het begin van Warhols carrière en zijn persoonlijke ontmoetingen met de kunstenaar. Een cast van jonge acteurs en actrices neemt de rollen van Truman Capote, Lou Reed en Edie Sedgwick op zich.

Meer info vind je hier.

Lees meer over: