Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.02.2022

Guillermo del Toro prijst Steven Spielbergs West Side Story hemel in

door Vertigo

Guillermo del Toro heeft op Twitter Steven Spielbergs West Side Story de hemel in geprezen. Volgens del Toro was één ‘verbluffende’ en ‘virtuoze’ scène in het bijzonder extreem moeilijk om te draaien en getuigt ze van meesterlijke precisie.

Del Toro schrijft dat de camera bij elk liedje lijkt te dansen. “Pas tijdens een tweede of derde kijkbeurt kun je proberen om te analyseren welke middelen Spielberg hanteerde en hoe hij ze gebruikte,” voegt hij eraan toe.

“Dramaturgie vormt vijftig procent van een film en ambacht de overige vijftig,” vervolgt hij. “Louter over de dramaturgie van een film spreken is als een Van Gogh beschrijven als ‘een schilderij met veel bloemen’.

Del Toro vindt dat fans en critici niet genoeg nadruk leggen op de technische aspecten van films en lijkt daarbij uit te halen naar de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die onlangs aankondigde dat een aantal categorieën zoals Beste Montage en Beste Geluid niet tijdens de live-uitzending zullen worden uitgereikt.

“Elke tak van de filmsector moet geëerd worden,” tweet del Toro. “Een dirigent kan enkel presteren als zijn strijkers en houtblazers perfect spelen. We moeten opnieuw over film praten in filmtermen en de vaklui in de bloemetjes zetten.”

Bron: IndieWire