Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.07.2020

Guillermo del Toro openhartig over veiligheid op Nightmare Alley- en Pinocchio-sets

door Vertigo

Guillermo del Toro hervat binnenkort de opnames van zijn nieuwe film Nightmare Alley en heeft onthuld dat hij ze in het begin van de coronacrisis zelf heeft stilgelegd.

“Dat heeft ons gered,” zegt hij. “Voor zover ik weet is er geen enkel cast- of crewlid besmet geraakt met het coronavirus. De opnames zaten er voor ongeveer vijfenveertig procent op en we waren net een geweldige scène aan het draaien. Tijdens de middagpauze vroeg ik aan de studio om de opnames stil te leggen en toen we terugkwamen, mocht iedereen vertrekken.”

Del Toro hoopt dat hij in de herfst de rest van Nightmare Alley kan inblikken en is ondertussen langzaam maar zeker herbegonnen aan zijn stopmotionfilm Pinocchio. In quarantaine heeft hij alvast aan de montage van Nightmare Alley en de stemopnames van Pinocchio gewerkt.

Voor beide films heeft hij tachtig pagina’s aan veiligheidsvoorschriften opgesteld. “Bij een stopmotionfilm staan er soms wel tien sets dicht opeen in een soort magazijn,” zegt hij. “We hebben ze verder uit elkaar gezet en gaan met een ploegensysteem werken. Ik denk niet dat we de draad kunnen oppikken van voor de coronacrisis. Alles zal een beetje anders verlopen.”

Bron: IndieWire