Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

21.01.2022

Guillermo del Toro gebruikt al jaren geen echte vuurwapens meer op zijn sets

door Vertigo

Naar aanleiding van het fatale incident met DoP Halyna Hutchins op de set van de western Rust heeft Guillermo del Toro onthuld dat hij al sinds 2007 of 2008 geen echte vuurwapens meer gebruikt op zijn sets.

“Het is begonnen met The Devil’s Backbone,” zegt del Toro in een gesprek met Jane Campion, Pedro Almodóvar, Kenneth Branagh, Asghar Farhadi en Reinaldo Marcus Green. “We draaiden in het Spaanse Segovia en mochten geen wapens afvuren in een bos om geen brand te veroorzaken.”

Del Toro was tevreden met hoe de horrorfilm eruitzag en besloot om met valse wapens te blijven werken, ook omdat er bij echte heel wat komt kijken. “Je moet de camera afschermen met glas, de cameracrew alleen laten en iedereen beschermen,” zegt de regisseur. “Naar veiligheid toe is er geen enkele reden om echte wapens te gebruiken.”

De regisseurs praten ook over hun verantwoordelijkheid wat de veiligheid van hun casts en crews betreft. “Soms gebeuren er ongelukken,” zegt del Toro. “Dat is me ook al overkomen. Het is één ding als ze ontstaan door een samenloop van drie of vier onvoorspelbare factoren. Als ze ontstaan door twee factoren die hadden kunnen voorkomen worden, weegt dat zwaar door op de regisseur of de producent.”

Bron: THR

Lees meer over: