Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.12.2021

Guillermo del Toro droomt nog steeds van H.P. Lovecraft-verfilming

door Vertigo

Guillermo del Toro brengt binnenkort zijn nieuwe film Nightmare Alley uit en hoopt nog steeds om H.P. Lovecrafts novelle At the Mountains of Madness te verfilmen. Hij heeft het project reeds gepitcht aan Netflix, met wie hij samenwerkte aan zijn nog te verschijnen stopmotionfilm Pinocchio.

Del Toro zou At the Mountains of Madness oorspronkelijk draaien voor Universal met James Cameron als producent en Tom Cruise in de hoofdrol. Nadat het gelijkaardige Prometheus teleurstelde aan de box-office, trok Universal er echter de stekker uit.

Volgens del Toro kan zijn Lovecraft-verfilming mits enkele aanpassingen nieuw leven worden ingeblazen. “Ik heb het script vijftien jaar geleden geschreven en zou het tegenwoordig anders aanpakken,” zegt hij.

“Ik zou het dus moeten herschrijven, enerzijds om het kleinschaliger te maken en anderzijds omdat ik er aanvankelijk elementen in verwerkte waardoor het binnen het studiosysteem zou passen,” vervolgt hij.

De regisseur voegt eraan toe dat hij van At the Mountains of Madness geen blockbuster meer zou maken, maar iets ‘esoterischer, vreemder en bescheidener’. “Ik heb een aantal grote actiescènes ontworpen waar ik nu geen interesse in heb omdat ik al gelijkaardige dingen heb gedaan,” zegt hij.

Verder teaset del Toro dat het een heel enge film zou worden: ‘Het einde is enorm intrigerend, bizar en verontrustend. In het originele scenario staan er vier horrorscènes die ik geweldig vind en graag zou verwezenlijken.”

Cruise zou er in elk geval niet meer bij zijn omdat hij te oud is. “Ik zou andere acteurs casten,” zegt del Toro. “Het zouden grotendeels onbekenden zijn zodat het avontuur de ster van de film is.”

Bekijk een featurette van Nightmare Alley hieronder:

Bron: /Film, /Film