Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.09.2017

Dit is hoeveel Guillermo del Toro nodig heeft om Pinocchio te maken

door Freek Lauwers

Tijdens de persconferentie voor The Shape of Water op het Filmfestival van Venetië heeft regisseur Guillermo del Toro vooruitgeblikt en gepraat over de projecten die hij in de toekomst wil verwezenlijken. Een daarvan is Pinocchio, een film die hij naar eigen zeggen al tien jaar probeert te maken.

De Pinocchio die del Toro wil maken heeft weinig te maken met de bekende versie van Disney. Zijn plan is een stop-motion-animatiefilm die zich afspeelt tijdens de opkomst van Mussolini. Niet evident om financiering voor te vinden, ook al zijn de poppen en ontwerpen klaar.

“Ik zoek al bijna tien jaar naar het nodige geld. We hebben de poppen, we hebben het ontwerp,” vertelt de regisseur. “Maar ik maak het altijd ingewikkeld. Geen enkele film die ik wil doen is gemakkelijk. En op het moment zelf wil niemand ze doen. Niemand was geïnteresseerd in superheldenfilms toen ik Hellboy maakte, niemand wilde monsters toen ik met Pacific Rim kwam”.

“Toen ik met het plan voor Pinocchio kwam, kreeg ik veel telefoontjes: ‘Ja, maar het speelt zich af in de tijd van Mussolini, het is een antifascistische Pinocchio.’ Als iemand 35 miljoen dollar teveel heeft en een Mexicaan blij wil maken, hier ben ik.”

Bron: IndieWire