Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.04.2021

Gucci-familie hekelt Ridley Scotts biopic en Al Pacino- & Jared Leto-casting

door Vertigo

Patrizia Gucci, de achterkleindochter van Gucci-oprichter Guccio Gucci, heeft in naam van haar familie Ridley Scotts geplande biopic House of Gucci veroordeeld.

De film gaat over de moord op Guccio’s kleinzoon Maurizio (Adam Driver) door zijn ex-vrouw Patrizia Reggiani (Lady Gaga). Volgens Patrizia Gucci werd haar familie niet geconsulteerd.

“We zijn enorm teleurgesteld,” zegt ze. “De filmmakers stelen de identiteit van de Gucci-familie uit winstbejag. We hebben recht op privacy.”

Patrizia zegt dat ze tevergeefs contact heeft opgenomen met House of Gucci-producente Giannina Facio, Scotts vrouw, om meer uitleg te vragen over wat de filmmakers van plan zijn.

Volgens Patrizia zat Facio in de jaren 2000 wel samen met leden van de Gucci-familie voor een andere film die uit de doeken zou doen hoe Patrizia’s vader Paolo en grootvader Aldo van Gucci een wereldberoemd merk maakten.

Verder maakt Patrizia zich zorgen omdat het boek waarop House of Gucci is gebaseerd onwaarheden zou bevatten en omdat er bekende acteurs in de film werden gecast om familieleden te spelen die weinig met Maurizio’s moord te maken hadden.

Ook de looks van Al Pacino en Jared Leto als respectievelijk Aldo en Paolo Gucci zit Patrizia dwars. “Mijn grootvader was een knappe, grote, elegante man met blauwe ogen,” zegt ze.

“Op setfoto’s ziet Al Pacino, die sowieso niet groot is, er als een dikke, kleine, aartslelijke man met bakkebaarden uit,” vervolgt ze. “Dat is schandalig. Hij lijkt helemaal niet op mijn grootvader.”

Wat Leto betreft, zegt Patrizia dat hij er met zijn ‘slordig haar en lila ribfluwelen pak’ vreselijk uitziet. “Het is aantstootgevend,” voegt ze eraan toe.

Bron: IndieWire