Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.03.2021

Groeit horrorfilm waarin Steven Spielbergs zoon zijn acteerdebuut maakt uit tot culthit?

door Vertigo

De horrorfilm Honeydew, het regiedebuut van Devereux Milburn en het acteerdebuut van Steven Spielbergs zoon Sawyer, verscheen op 12 maart in de Amerikaanse bioscoop en kreeg overwegend positieve recensies.

Het verhaal gaat over een wetenschapster genaamd Rylie (Malin Barr) en haar vriend Sam (Spielberg) die een uitbraak van een schimmel op een aantal boerderijen in de Amerikaanse staat Massachusetts onderzoeken.

Wanneer een diepgelovige boerin (Barbara Kingsley) met een door cartoons geobsedeerde zoon (Jamie Bradley) het koppel onderdak verleent, worden Rylie en Sam het slachtoffer van vreemde hallucinaties.

/Film beschrijft Honeydew als een unieke, sinistere ervaring en prijst Spielbergs acteerwerk.

Volgens Bloody Disgusting is Honeydew een verfrissende variant op een vertrouwde formule met een vreemd gevoel voor humor en shockerend geweld.

Sight & Sound vergelijkt de film met The Texas Chainsaw Massacre en prijst de manier waarop Milburn het publiek voortdurend op het verkeerde spoor zet en ongemakkelijk maakt.

Daarentegen noemt IndieWire het een onsamenhangende kruising tussen het sprookje van Hans en Grietje en The Texas Chainsaw Massacre.

Bekijk de trailer van Honeydew hieronder:

Lees meer over: