Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.09.2021

Grepen Paramount, Apple & Sony naast nieuwe Christopher Nolan door strenge eisen regisseur?

door Vertigo

Onlangs werd aangekondigd dat Christopher Nolan de handen in elkaar slaat met Universal voor zijn film over fysicus J. Robert Oppenheimer en het ontstaan van de atoombom. Nu wordt bericht dat hij ook samenzat met Paramount, Apple en Sony, maar dat geen van de drie aan zijn eisen kon voldoen.

Nolan zou het laatste woord over de film en 20 procent van de box-office-opbrengst gevraagd hebben. Daarnaast zou hij erop gestaan hebben dat de film ongeveer 100 dagen exclusief in de bioscoop loopt en dat de studio in de drie weken voor en na de release geen andere films uitbrengt.

Paramount zou afgevallen zijn na het recente vertrek van CEO Jim Gianopulos, waardoor de studio zich mogelijk meer op zijn streamingdienst Paramount+ gaat focussen. Apple zou dan weer akkoord gegaan zijn om Nolans nieuwe film een exclusieve bioscooprelease te geven, maar voor een minder lange periode.

Naar verluidt ging het uiteindelijk tussen Sony en Universal. Hoewel Sony koste wat kost met Nolan in zee wilde gaan en op het succes van Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood kon wijzen, koos Nolan uiteindelijk voor Universal omdat de studio al zijn eisen wilde inwilligen.

Bron: THR