Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

25.02.2019

Green Book-team verdedigt omstreden film na Oscarwinst

door Vertigo

Green Book heeft de aanhoudende controverse overwonnen en de Oscar voor Beste Film in de wacht gesleept. De biopic over de vriendschap tussen pianist Don Shirley (Mahershala Ali) en zijn chauffeur Tony Vallelonga (Viggo Mortensen) wordt onder meer door Shirleys familie beschuldigd een loopje te nemen met de waarheid.

“Het was ontmoedigend,” zei producent Jim Burke,” maar op een slechte dag keken we gewoon nog eens naar de film en werden we eraan herinnerd hoe trots we er op zijn.”

Coproducent en -scenarist Nick Vallelonga, Tony’s zoon, onthulde dat hij Shirleys familie niet heeft gecontacteerd omdat Don het hem expliciet had afgeraden. “Hij vertelde mij het verhaal dat hij wilde vertellen,” zei hij, “en wou enkel zijn standpunt en dat van mijn vader laten zien. Bovendien moest ik wachten tot na zijn dood.”

“Ik ben mijn belofte nagekomen,” vervolgde hij, “hoewel ik de nabestaanden erbij wou betrekken. We hebben hen gevraagd of we Shirleys muziek mochten gebruiken en uitgenodigd voor screenings en discussies. Ik heb hen nooit persoonlijk gesproken om Shirleys wensen te respecteren.”

“Het verhaal van hem en mijn vader is geweldig,” besloot hij. “Ze hebben elkaars leven veranderd en dat merk je aan de film.”

Bron: EW