Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2019

Green Book-scenarist biedt excuses aan voor anti-moslim-tweet

door Vertigo

Om Green Book, de winnaar van de Golden Globe voor Beste Komedie of Musical, is momenteel heel wat te doen en één van de controverses draait rond scenarist Nick Vallelonga. Hij beweerde in navolging van Donald Trump dat duizenden moslims in New Jersey juichten toen op 11 september 2001 de Twin Towers instortten.

Green Book gaat over de ontluikende vriendschap tussen Tony Vallelonga (Viggo Mortensen), Nicks vader, en Don Shirley, gespeeld door moslim Mahershala Ali. Nick heeft zich vooral tegenover hem verontschuldigd.

“Ik probeer al mijn hele leven om dit verhaal, waarin twee mensen hun verschillen opzij zetten, te verfilmen,” zei hij, “en ik wil iedereen die bij Green Book betrokken is mijn excuses aanbieden. Ik richt mij in het bijzonder tot de briljante en lieve Mahershala Ali en alle moslims die ik heb gekwetst.”

“Ook tegenover mijn vader wens ik mij te verontschuldigen,” vervolgde hij. “Hij is door zijn vriendschap met Shirley veel veranderd en ook ik heb eruit geleerd. Green Book is een verhaal over liefde, aanvaard worden en obstakels overwinnen. Ik ga mijzelf verbeteren.”

Bron: IndieWire