Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.10.2016

Gratis Doctor Strange-sneak peak in Kinepolis

door Vertigo

Op donderdag 13 oktober 2016 om 19u15 opent Kinepolis voor het eerst gratis de deuren voor het grote publiek. Alle diehardfans worden hierbij getrakteerd op exclusieve scènes uit de allernieuwste Marvelfilm ‘Doctor Strange’. De kosteloze vertoning van ongeveer 15 minuten openbaart de allereerste beelden uit de langverwachte actiefilm ‘Doctor Strange’ dat het verhaal vertelt over de gelijknamige superheld uit de strips van Marvel Comics.

De fictieve tovenaar en superheld ‘Doctor Strange’ werd bedacht door Stan Lee en Steve Ditko en zag voor het eerst het levenslicht in juli 1963 in het stripboek Strange Tales #110. Meer dan 50 jaar later brengt Marvel Studios ‘Doctor Strange’ naar het grote scherm.

Kinepolis laat daarom in primeur en volledig gratis het grote publiek kennismaken met nog nooit eerder vertoonde scènes uit de film, die officieel pas op 4 november in wereldpremière gaat en pas op 26 oktober in de Belgische Kinepolis-bioscopen te zien is. Als reactie op de exclusieve beelden, zegt regisseur Scott Derrickson (o.a. bekend van ‘The Exorcism of Emily Rose’ en ‘Sinister’): “Als een grote filmfanaat ben ik ontzettend enthousiast om het publiek mee te nemen op de visuele reis van ‘Doctor Strange’ en de bezoekers in primeur kennis te laten maken met enkele adembenemende filmscènes waar we zo hard aan gewerkt hebben.”

‘Doctor Strange’ vertelt het verhaal van de wereldberoemde neurochirurg Dr. Stephen Strange wiens leven voorgoed verandert na een gruwelijk auto-ongeluk. Hierdoor functioneren zijn handen niet meer. Als de traditionele geneeskunde faalt om hem te genezen, wordt hij gedwongen om te zoeken naar hoop en genezing in een mysterieuze enclave, beter bekend als Kamar-Taj. Hij leert al snel dat dit niet alleen een centrum voor genezing is, maar ook de frontlinie vormt van een strijd tegen onzichtbare duistere krachten die onze werkelijkheid trachten te vernietigen. Gewapend met nieuwe verworven krachten wordt Doctor Strange gedwongen om zijn oude leven achter zich te laten en als de machtigste tovenaar ter wereld de mensheid te beschermen.

Speciaal voor de Belgische Marvelfans wordt de gratis sneak peek van ‘Doctor Strange’ enkel op donderdag 13 oktober om 19u15 vertoond in Vlaanderen (in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent en Hasselt), in Wallonië (in Kinepolis Luik) en in Kinepolis Brussel.

Registreren voor deze exclusieve sneak peek kan op hier. Het aantal plaatsen is beperkt.