Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.07.2018

Grappen en gruwel troef in Comic-Con-presentatie The Predator

door Vertigo

Fans van Shane Black kunnen op hun twee oren slapen. De scenarist en regisseur was aanwezig op San Diego Comic-Con om zijn nieuwe film The Predator voor te stellen en uit de vertoonde fragmenten bleek dat de film net zoveel humor zal bevatten als Kiss Kiss Bang Bang, Iron Man 3 en The Nice Guys.

In een eerste clip was te zien hoe de groep soldaten gespeeld door onder meer Boyd Holbrook, Keegan-Michael Key en Thomas Jane het personage van Olivia Munn plaagden. De scène zou met zijn komische dialogen herinneringen oproepen aan Blacks vorige werk.

Het tweede fragment was een stuk intenser. Daarin werd Holbrook namelijk vastgegrepen door een predator, tot een grotere variant op de buitenaardse jager hem door het raam sleurde, in elkaar sloeg en de kop afrukte. “Die scène is nog niet helemaal af,” zei Black. “We moeten er nog meer bloed aan toevoegen.”

De regisseur lichtte ook even de herkomst van de super-predator toe. “Op de thuisplaneet van de predators is er een groepering die al tweemaal verslagen is door de mens. Ze sturen krijgers naar de Aarde die nooit terugkomen en dat zint hen niet. Ze willen terugslaan. Daarnaast is er een strijdlustige groepering die toegang heeft tot alle survival- en andere vaardigheden van alle diersoorten waar ze ooit op hebben gejaagd.” Het komt er volgens Black op neer dat een groep predators een moordmachine maakt om definitief met de mens af te rekenen.

Geen van de twee clips werd online geplaatst, maar er verscheen wel een nieuwe poster.

Bron: /Film, Dark Horizons