Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.06.2017

Gouden Palm-winnaar Ruben Östlund kondigt nieuw project aan

door Vertigo

Ruben Östlund zit niet graag stil. Zijn recentste film The Square sleepte nog maar net de Gouden Palm in Cannes in de wacht of hij kondigt al een nieuw project aan: Triangle Of Sadness.

De film zal zich in de modellenwereld afspelen, maar in tegenstelling tot The Neon Demon van Nicolas Winding Refn focust de film niet op de vrouwen die in de industrie willen raken, maar eerder op de modellen die het wereldje achter zich willen laten. Het onderwerp werd hem aangereikt door zijn vriendin, die modefotografe is.

De film speelt zich grotendeels op een luxejacht die dienstdoet als hotel af en gaat over een mannelijk model dat plots begint te kalen en zijn kansen op werk ziet afnemen en een vrouwelijk model, een lesbienne, die alle rijkelijke aanbiedingen van mannen afwijst. De Triangle Of Sadness uit de titel verwijst naar het plekje tussen je ogen waar plastisch chirurgen Botox inspuiten om rimpels tegen te gaan.

Er is nog geen startdatum voor de opnames, maar Östlund heeft nog genoeg om handen. Hij gaat The Square hermonteren tot een film van drie uur. Hij heeft ook nog de kortfilm What It’s Like to Win the Palme d’Or gefilmd op de avond van zijn overwinning en werkt ondertussen nog voort aan de pilootaflevering voor de tv-reeks You Know That Weekend You Were Away With The Kids?, een komedie over overspel.

Bron: The Playlist