Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.01.2018

Goodfellas-acteur Paul Sorvino bedreigt Harvey Weinstein na getuigenis van dochter Mira

door Vertigo

Goodfellas-acteur Paul Sorvino heeft Harvey Weinstein publiekelijk bedreigd in een interview. Dat deed hij nadat zijn dochter, actrice Mira Sorvino, getuigde over het seksueel wangedrag van de producer.

“Hij zou moeten hopen dat hij de gevangenis invliegt,” zei de acteur. “Want als ik hem op straat tegenkom, zal hij snel op de grond liggen. Die klootzak moet echt de cel in. Het zou goed voor hem zijn, want anders krijgt hij met mij te maken en dan vermoord ik hem.”

“Mijn dochter is een moedige en prachtige vrouw,” vertelde Sorvino nog. “Ze verdiende het niet om op die manier door zo’n zwijn behandeld te worden. Dat monster krijgt zijn verdiende loon nog wel. Hij zal sterven in een cel.”

Mira Sorvino getuigde eerder over het gedrag van Weinstein in een Canadees hotel bij de release van Mighty Aphrodite in 1995: “Hij masseerde mijn schouders en maakte het mij heel erg oncomfortabel. Daarna werd hij nog handtastelijker en liet hij mij niet meer met rust.”

Bovendien vertelden regisseurs Peter Jackson en Terry Zwigoff ook dat de Weinstein-broers de Oscarwinnende actrice absoluut niet in hun producties wilden castten. Jackson wilde haar een rol aanbieden in Lord of the Rings, maar de producers noemden haar “een nachtmerrie om mee te werken”.

De woordvoerders van Harvey Weinstein lieten al weten dat zijn studio Miramax niet betrokken was bij de casting van Lord of the Rings en richtten zich tot Mira Sorvino: “Zij belde Harvey nog om haar man aan een rol te helpen in de televisieserie SEAL. Harvey gaf hem niet alleen die kans, maar liet hem daarna zelfs het contract verbreken om een betere opportuniteit na te gaan.”

Bron: EW