Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.05.2020

Good Time- en Uncut Gems-regisseurs Josh en Benny Safdie delen wilde Cannes-verhalen

door Vertigo

Good Time– en Uncut Gems-regisseurs Josh en Benny Safdie hebben op vraag van de Amerikaanse krant The New York Times een aantal wilde Cannes-verhalen gedeeld.

Benny vertelt dat hij bij zijn eerste bezoek aan het festival in 2008, toen hij zijn kortfilm The Acquaintances of a Lonely John kwam voorstellen, een boete kreeg omdat hij geen helm droeg op zijn motor.

Op het politiekantoor bood de commissaris Benny een kopje koffie aan en bleek dat hij een cinefiel was. “Uiteraard is de commissaris van Cannes een filmliefhebber,” zegt Benny.

Eén jaar later trokken Benny en zijn broer Josh naar Cannes voor hun film Daddy Longlegs en kreeg Benny te horen dat de politie naar hem op zoek was.

De commissaris wilde echter gewoon even hallo zeggen en bij de selectie van Good Time voor de Officiële Competitie in 2017 ging Benny hem zelf een bezoekje brengen.

Ondertussen was de man echter van job veranderd en werkte hij voor het festival. “Hij stelde mij met een grote glimlach voor aan zijn collega’s omdat ze niet geloofden dat we elkaar kenden,” zegt Benny.

Josh onthult dan weer dat hun vader erbij was in 2008 en absoluut wilde terugkeren in 2017 voor de wereldpremière van Good Time. De broers vreesden echter dat hij niet voorbij de strenge beveiliging in Cannes zou raken.

“De dag na de wereldpremière zagen we echter tot onze verrassing een foto van op de rode loper,” zegt Josh. “Helemaal rechts in beeld stond onze vader.”

“Hij was er op één of andere manier in geslaagd om voorbij de politie en festivalmedewerkers te sluipen en had in het geniep een plekje gevonden om het evenement te kunnen filmen,” vervolgt hij.

Bron: The New York Times

Lees meer over: