Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.11.2014

Good People

door Ruben Nollet

“Geld is niet slecht”, dringt James Franco aan in dit spannende drama. “Het zijn de mensen die het hebben die vaak slecht zijn.” Of je het daar nu mee eens bent of niet, de echte vraag is of Franco’s personage zijn uitspraak zelf wel gelooft.

Amerikaan Tom Wright (Franco dus) is samen met zijn echtgenote Anna (Kate Hudson) naar Londen verhuisd omdat hij daar een huis geërfd heeft. Het leek ook een prima gelegenheid voor het jonge echtpaar om een pijnlijke ervaring door te spoelen. Een andere omgeving lost je problemen echter niet automatisch op, en zeker niet als je nieuwe droomhuis een loodzware hypotheek torst. Geen wonder dat Tom — en na een beetje aansporing ook Anna — dolgelukkig zijn wanneer ze in de flat van hun schielijk overleden onderbuurman een smak geld aantreffen. Al snel blijkt dat eerlijke mensen  geen cash in hun plafond verbergen, en voor ze het weten, zitten Tom en Anna gevangen tussen twee vuren.

Good People is een traditionele thriller in de ‘geld verknoeit alles’-traditie en aanvankelijk lukt het de Deense regisseur Henrik Ruben Genz om je te laten meeleven met de onfortuinlijke hoofdpersonages. Dat krediet verspeelt hij echter weer wanneer man en vrouw plots hun innerlijke MacGyver ontdekken en de finale probeert om de ontknoping van Fatal Attraction te overtreffen.

>>KLAP

Huis-, tuin- en keukenthriller in de aloude traditie van onder meer A Simple Plan. Of hoe gewone mensen al hun gezond verstand en veel van hun menselijkheid verliezen als ze de kans krijgen om met een pak poen aan de haal te gaan.

Regie Henrik Ruben Genz
Cast James Franco, Kate Hudson, Tom Wilkinson
Speelduur 1u30
Vanaf 26 november in de bioscoop

@RubenNollet