Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.03.2021

Golden Globes-organisatie en meer kaarten gebrek aan zwarte leden aan

door Vertigo

Tjdens de 78e Golden Globes-uitreiking heeft de Hollywood Foreign Press Association, een vereniging van buitenlandse journalisten in Hollywood en de organisatie achter de film- en tv-prijzen, de recente controverse rond haar gebrek aan zwarte leden aangekaart.

De HFPA heeft momenteel geen zwarte leden en heeft er de voorbije twintig jaar ook geen gehad. “We beseffen dat er werk aan de winkel is,” zei HFPA-vicevoorzitter Helen Hoehne. “Representatie is heel belangrijk.”

“Mensen uit alle ondervertegenwoordigde gemeenschappen zouden de kans moeten krijgen om tot onze organisatie toe te treden,” voegde de voormalige HFPA-voorzitter Meher Tatna eraan toe. “We gaan daar voor zorgen.”

HFPA-voorzitter Ali Sar benadrukte dat de organisatie een omgeving wil creeëren waarin diversiteit de norm en niet de uitzondering is.

Eerder grapten Golden Globes-presentatrices Tina Fey en Amy Poehler tijdens hun openingsmonoloog dat de HFPA fan is van Soul omdat de film over een zwarte man die in een kat verandert gaat en vijf leden van de HFPA katten zijn.

Voorafgaand aan de uitreiking zei regisseur Spike Lee, wiens Da 5 Bloods geen enkele Golden Globes-nominatie kreeg: “Hopelijk begrijpt de HFPA dat ze enkel relevant kunnen blijven door te diversifiëren.”

Ook regisseuse Ava DuVernay (Selma) reageerde op de controverse met een bericht op Twitter. “Awards spelen een belangrijke rol in de carrière van zwarte filmmakers, niet-blanke en vrouwelijke artiesten,” schreef DuVernay.

“De mensen die onze projecten financieren, groen licht geven, produceren, verdelen en promoten vinden awards namelijk belangrijk,” vervolgt ze. “Daarom moeten alle artiesten gelijke kansen krigen.”

https://twitter.com/ava/status/1366183977438957570?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1366183977438957570%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.indiewire.com%2F2021%2F02%2Fgolden-globes-hfpa-backlash-black-members-1234620080%2F

Bron: IndieWire

Lees meer over: